Se încarcă...

SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

Cum vă poate ajuta un consultant imobiliar în alegerea unui spațiu de birouri

Găsirea unui nou spațiu de birouri poate fi o sarcină dificilă și consumatoare de timp, în special pentru firmele care sunt la început de drum. Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să determinați care spațiu de birouri este potrivit pentru afacerea voastră și dacă acesta vă va satisface nevoile specifice. Aici intervin brokerii sau consultanții imobiliari - aceștia pot face procesul de găsire a unui nou spațiu de birouri mult mai ușor și mai puțin stresant.

Pentru a putea lua ce mai bună decizie este adesea nevoie de consultanță de specialitate. Găsirea celei mai bune locații, facilitățile oferite de clădire și de împrejurimi, costurile de administrare avantajoase și un management performant sunt detalii extrem de importante.

Atunci când căutați o nouă clădire de birouri pentru compania dumneavoastră, vă puteți întreba dacă este cu adevărat necesar să angajați un consultant imobiliar comercial. La urma urmei, puteți face propriile căutări și puteți negocia propria afacere, nu-i așa? 

Dar este important să realizați că tranzacțiile imobiliare comerciale sunt complicate - acestea implică multe lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre cumpărare, vânzare sau închiriere, iar implicațiile juridice ale necunoașterii lor vă pot face să plătiți prea mult sau să rămâneți blocat într-un contract de închiriere care nu este favorabil afacerii voastre. 

Angajarea unui consultant imobiliar specializat vă va ajuta să vă simplificați tranzacția imobiliară și să vă asigurați că obțineți cea mai bună opțiune pentru bugetul vostru.

Ajutor de la consultantul imobiliar

Indiferent cum priviți lucrurile, angajarea unui agent imobiliar comercial este un câștig! Atunci când sunteți în căutarea unui spațiu de birouri, poate fi foarte util să lucrați cu un consultant imobiliar. Acesta vă poate oferi expertiză și experiență în găsirea și selectarea unui spațiu de birouri care să corespundă nevoilor și preferințelor specifice. Iată câteva moduri în care un consultant imobiliar vă poate ajuta în alegerea unui spațiu de birouri, indiferent dacă sunteți chiriaș sau cumpărător:

Cunoașterea pieței imobiliare.

Un consultant imobiliar are cunoștințe și experiență în domeniul pieței imobiliare locale. El poate identifica tendințele pieței și poate furniza informații valoroase despre zonele de birouri disponibile. Consultantul poate să vă prezinte o gamă largă de opțiuni care să se potrivească cerințelor voastre. În plus, o tranzacție imobiliară constituie, de obicei, o activitate secundară pentru orice companie - iar dacă aceasta implică sume semnificative de bani, este recomandabil să fie gestionată de un broker profesionist, care cunoaște meseria și care se poate conforma normelor pieței.

Evaluarea nevoilor.

Un consultant imobiliar va înțelege nevoile și prioritățile voastre. El va discuta cu voi despre cerințele de dimensiune și de buget, precum și despre cerințele speciale, cum ar fi amplasarea, accesul la transportul public, accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități sau disponibilitatea locurilor de parcare. Consultantul va lua în considerare toate aceste aspecte pentru a identifica spațiul perfect pentru fiecare dintre voi. De asemenea, un bun broker va cunoaște foarte bine mediul proprietarilor din locațiile vizate. Pe baza acestor cunoștințe, el poate oferi consultanță cu privire la flexibilitatea pe care o poate obține un ocupant de birouri în cadrul contractului de închiriere și, de asemenea, cu privire la așteptările generale de care ar trebui să se țină cont, în calitate de chiriaș sau proprietar pe piața respectivă.

Găsirea spațiului potrivit.

Consultantul imobiliar va căuta spațiile care se potrivesc cu criteriile voastre. El poate să lucreze cu proprietarii de clădiri și cu alți agenți imobiliari pentru a vă prezenta cele mai bune opțiuni de spații disponibile. Consultantul poate să vă ajute și în a face o evaluare a costurilor de închiriere, astfel încât să aveți o idee clară a cheltuielilor și a termenilor contractuali.

Economie de timp.

Agentul caută proprietăți, restrânge căutarea în funcție de cerințele voastre, apoi programează întâlniri pentru a le vedea pe cele care vi se potrivesc cel mai bine. Între timp, voi vă desfășurați activitatea ca de obicei.

Economie de bani.

Un negociator expert vă poate economisi bani pe întreaga durata a contractului de închiriere. Angajarea unui consultant imobiliar nu îl costă de fapt pe chiriaș nimic în plus, deoarece onorariile sunt, in cazul Activ Property Services, plătite de către proprietar sau vânzător.

Negocierea unor contracte mai bune.

Un consultant imobiliar poate să vă ajute și în negocierea contractului de închiriere. El poate să vă ofere sfaturi despre termenii contractuali, precum și despre orice clauze de închiriere care ar putea fi confuze. Consultantul poate să vă ajute la negocierea cu proprietarii clădirilor pentru a obține cel mai bun preț și pentru vă asigura că termenii contractuali sunt avantajoși pentru voi. Un consultant cunoaște toate tendințele din domeniul contractelor și poate redacta contracte pentru a crea un acord care să vă protejeze interesele. Spre exemplu, multe startup-uri se tem să semneze un contract de închiriere pe trei ani, dar majoritatea proprietarilor vor mai mult de atât (cinci până la șapte ani). Dacă nu vă simțiți confortabil să semnați pentru o perioadă atât de lungă, brokerul dumneavoastră vă poate ajuta să găsiți o modalitate de a ocoli acest aspect, prin subînchirieri sau prin relațiile existente cu persoane de pe piață.

Îmbunătățiri pentru chiriași. 

Există câteva strategii pe care un broker le poate folosi pentru a vă ajuta să obțineți caracteristicile ideale în noul vostru birou. Dacă un birou trebuie să fie personalizat pentru startup-ul dumneavoastră, brokerul poate negocia o reducere a chiriei sau să negocieze pentru o alocație pentru chiriași - bani de la proprietar, astfel încât să puteți personaliza spațiul așa cum credeți de cuviință.

Reduce nivelul de stres.

Nu trebuie să vă chinuiți să înțelegeți aspectele juridice ale vânzării imobiliare sau termenii contractului de închiriere în timp ce încercați să obțineți cea mai bună afacere. Consultantul vostru se ocupă de asta și va răspunde la toate întrebările pe care le aveți.

Consultantul imobiliar, un ajutor specializat!

În concluzie, un broker de birouri - așa cum sunt consultanții Activ Property Services - cunoaște istoricul pieței în ceea ce privește cererea, prețurile și, de asemenea, are o bună idee despre oferta viitoare. O echipă competentă de consultanți cunoaște, de asemenea, cerințele active sau "căutările" în curs de desfășurare pe piața spațiilor de birouri și, prin urmare, are o idee exactă despre cererea globală pentru următoarele 3-12 luni. Astfel, specialiștii Activ se află în poziția potrivită pentru a oferi consultanță în ceea ce privește cererea și prețurile pe termen mediu.

Serviciile de consultanță ale Activ Property  Services se adresează atât proprietarilor de clădiri de birouri, cât și firmelor interesate de închirierea unui spațiu cât mai potrivit pentru derularea activității si oferă flexibilitate de costuri; abordare diferențiată a cererilor; analiză detaliată a tuturor aspectelor implicate în închirierea și exploatarea unui spațiu; oferte personalizate în funcție de buget și de necesități; termene rezonabile de rezolvare a solicitărilor și problemelor semnalate; asigurarea unei contractări și comunicări cât mai bune între proprietarii de clădiri și chiriași și responsabilitate pentru toate acțiunile angajate.

Prin urmare, angajarea unui consultant imobiliar poate fi o alegere inteligentă atunci când sunteți în căutarea unui spațiu de birouri. Un consultant imobiliar poate să vă ajute să economisiti timp și bani, să găsiți un spațiu care să corespundă nevoilor voastre și să negocieze un contract de închiriere avantajos. 

Ultimele postări

Piața imobiliară a spațiilor de birouri în prima jumătate a anului 2024
Piața imobiliară a spațiilor de birouri în prima jumătate a anului 2024

Piața imobiliară a spațiilor de birouri a traversat un an turbulent, iar prima jumătate a anului 2024 nu face excepție.

Citește mai mult
Tips&tricks pentru reînnoirea contractului de închiriere
Tips&tricks pentru reînnoirea contractului de închiriere

În calitate de proprietar sau manager de proprietate pentru un spațiu de birouri, obiectivul vostru este de a maximiza rentabilitatea și a obține un venit operațional net cât mai bun.

Citește mai mult
Spațiile de relaxare - care este rolul lor în clădirea de birouri și ce trebuie să știți legat acestea
Spațiile de relaxare - care este rolul lor în clădirea de birouri și ce trebuie să știți legat acestea

Spațiul de birou tradițional trece printr-o transformare, iar dacă sunteți proprietarul unei clădiri de birouri, probabil vă întrebați cum puteți reproiecta spațiile de birou actuale pentru a vă alinia la noul trend. 

Citește mai mult
Firmele din IT – unul dintre principalii ocupanți ai spațiilor de birouri
Firmele din IT – unul dintre principalii ocupanți ai spațiilor de birouri

În era digitală în care trăim, industria IT a devenit un factor major în economia globală. Firmele de IT sunt în creștere rapidă și ocupă un loc central în spațiile de birouri din întreaga lume.

Citește mai mult